بیاید با آپارات شروع کنیم، احتمالا میدانید که آپارات تا دیماه 99، امکان گذاشتن لینک را نداشت بجز یکجا
کجا؟ هنگامی که وارد صفحه پروفایل میشدیم، در قسمت بالا بر روی کاور پیج، چندتا لینک داشت. اگر کاور را خوب طراحی کنید که آیکنهای شبکههای اجتماعی در جای درستی بیفتند، مخاطب با کلیک کردن بر روی هر کدام، میتواند وارد سایت و یا هر کدوم از شبکههای اجتماعی شما شود.
حالا کجا این لینکها رو ست میکردیم؟
قسمت تنظیمات پروفایل، همونجا که نام کاربری و ... را انتخاب میکنید، میتوانید در همین قسمت آدرس اینترنتی وبسایت و شبکههای اجتماعیتون را وارد کنید.
اما بعد از آن یک سری تغییرات برای لینکدهی اتفاق افتاد. (البته الان که این ویدئو را نگاه میکنید با این زمانی که ویدئو ضبط شده ممکن است باز تغییرات جدیدی هم اتفاق افتاده باشد)
قبلا وقتی در آپارات لینکی قرار میدادید به شکل تکست عادی نمایش میداد و لینکی نمی¬خورد. اما الان لینکها قابلیت کلیک کردن دارند. حالا این لینک از چه نوعی هست، UGC هست یا ...
با راست کلیک کردن روی لینک و انتخاب گزینه inspect میتوانید متوجه شوید. در قسمت rel تگ a، که برای لینک است، میتوانید نوع لینک را متوجه شوید. در قستهای بعدی در موردrel و تگ a بیشتر توضیح میدهیم. برای مخاطبی که لینک را میبیند نوع لینک مهم نیست ولی برای رباتی که دارد لینکها رو بررسی میکند این موضوع مهم است.
چطور در آپارات لینک بگذاریم؟
موقعی که ویدئو خودتان را آپلود کردید، در قسمت توضیحات ویدئو، هر جایی از متن که نیاز است لینکی گذاشته شود، بگذارید و این لینک بعدا برای مخاطب به طور اتوماتیک لینک میشود و قابلیت کلیک کردن خواهد داشت.
در حال حاضر طبق آن چیزی که در ویدئو توضیح داده شد، اولین لینکی که در کپشن ویدئو قرار بگیره قابلیت کلیک دارد و بقیه لینکها به صورت متن عادی هستند و قابیلت کلیک ندارند، ممکنه بعدا تعداد لینکهای قابل کلیک افزایش پیدا کند، شایدم نه!
در هر صورت با توجه به توضیحات قبلی در مورد انواع ابزارها (ابزارهای متعلق به ما، ابزارهای تحت کنترل ما و ...) آپارات جز ابزارهای تحت کنترل ما بود و این پلتفرم است که تصمیم میگیرد محتوای ما را نمایش بدهد یا نه و در مرحله بعد از نمایش، لینکهای درون متن را به صورت هایپرلینک بگذارد یا نه؟
کلا شبکههایاجتماعی از نوعی هستند که تغییراتش در اختیار ما نیست. ولی در سایت شخصی خودمان، میتوانیم تصمیم بگیریم چندتا لینک داشته باشیم.
حالا با این شرایط آیا درسته که روی لینکدهی در آپارات سرمایهگذاری کنیم؟
از چند منظر میشود به این سوال جواب داد:
نگاه اول: آپارات چون در نتایج سرچ دیده میشود و یه تعدادی مخاطب از آپارات به عنوان یه موتورجستجو برای جستجوی ویدئوها استفاده میکنند، شانس دیده شدن داریم. برند اورنس (Brand Awareness) ایجاد میکند، میتواند ورودی به ما بدهد، میتواند لید به ما بدهد، بنابراین فارغ از اینکه در سئو چقدر تاثیر دارد یا نه، آپارات این امکان رو برای ما گذاشته و ما ازش استفاده میکنیم. از منظر سئویی اینکه انکسرتکست نیست و مستقیم لینک میخورد تاثیری در سئو دارد؟
من عادل طالبی میگویم بله. بلاخره اینجا پلتفرمی است که اتفاقا آتوریتی (Authority) بالایی دارد و متن ویدئو و لینک داخل آن میتواند در سئو تاثیر بگذارد. البته بعضی¬ها میگویند حتما باید انکرتکست باشد و لینک هم باید فالو (follow) باشد نظر من این است که از هر طریقی که میتوانیم به گوگل سیگنال بدهیم. البته روشهای موثرتری هم برای انکرتکست و لینک فالو (follow) داریم که اگر امکان هزینه ¬کردن دارید از آنها استفاده کنید، در کنارش این لینکدهی در آپارات هم میتواند کمک کند.
امکان جدید آپارت، اضافه کردن کارت در ویدئو
آپارات یه قسمتی را به اسم افزودن کارت، اضافه کرده. در قسمت تنظیمات، کنار اطلاعات ویدئو و تنظیمات پیشرفته میتوانید این دکمه را ببینید.
افزودن کارت دوتا گزینه داره: 1- دکمه دنبال کردن 2- پیشنهاد ویدئو بعدی
دنبال کردن مثل همون دکمه subscribe یوتیوب است و برای دنبال کردن صفحه شماست. این (CTA) را پیشنهاد میکنم اوایل ویدئو بذارید یعنی 5، 6 دقیقه اول.
در گزینه پیشنهاد ویدئو بعدی، میتوانید مثلا اگر ویدئوی شما قسمت دومی دارد یا پیشنهاد ویدئو مرتبطی از مجموعه ویدئویی دارید اینجا برای مخاطب بگذارید و انتخاب کنید در 20 ثانیه آخر نمایش داده شود. اینگونه مخاطب به آخر ویدئو و آن 6تا ویدئو پیشنهادی آپارات که ویدئو رقباست نمیرسد و با گذاشتن این کال تو اکشن (CTA) مخاطب را به ویدئو بعدی میببرید.
لینک سازی در لینکدین
1- پست (post)
هنگام پست گذاشتن در متن پست میتوانید به راحتی لینک قابل کلیک بگذارید. لینکها https داشته باشد یا نه، در هر صورت قابل کلیک هست و همونطور که دیدید 3 تا لینکی که گذاشتیم به خوبی کار میکنند و به صفحه مقصد میرویم.
2- ایونت (Event)
در این قسمت هم جایی برای لینک گذاشتن وجود دارد
Registration or broadcast link
باز در اینکه این لینکگذاری در سئو تاثیر دارد یا نه اختلاف نظر زیادی وجود دارد. ولی خب چون در قسمت رویداد هست میتواند تاثیر داشته باشد. مثلا رویدادی را میخواهیم برگزار کنیم. یه صفحه لندینگ بر روی سایتمون برای ثبت نام داریم. از اینجا میتوانیم برای لینکدهی به آن صفحه استفاده کنیم.
3- رایت آرتیکل (Write article)
اینجا تقریبا شبیه ویرگول است که قبلا بهتون تمرین دادیم. اینجا دو مدل میتوانید لینک بگذارید.
یکی از طریق انکرتکستها. مثلا عبارت عادل طالبی که در متن داریم رو انتخاب میکنیم، آیکن لینک رو میزنیم عبارت و آدرس سایت (https://atalebi.com) رو وارد میکنیم. هنگامی که بر روی عبارت کلیک کنند به سایت هدایت میشوند.
دقت کنید که اگر در متن مقاله آدرس سایتی را تایپ کنید مثل یه متن معمولی دیده میشود و قابلیت کلیک نخواهد داشت و حتما باید از آیکن لینک استفاده کنید.
گزینه دوم استفاده از امکان لینکدهی است که قسمت article به ما داده است. البته اضافه کردن عکس، ویدئو و تکه کد رو هم داریم، ولی الان لینک مدنظر ماست. میتوانید لینک سایت رو بگذارید و از این امکان بهرهمند شوید.
لینکدهی در توییتر
در توییتر هم موقع توییت زدن میتوانید در متن توییت خود از لینک استفاده کنید. وقتی لینک سایت را میگذاریم چه اینجا چه سایر شبکههای اجتماعی، بخاطر بحث Open Graph تایتل و دیسکریپشن و عکس رو خودش همراه لینک نمایش میدهد. درمورد Open Graph در ویدئوهای بعدی مفصل توضیح میدهیم.
نکته: اشتراکگذاری لینکها در شبکههای اجتماعی نه فقط از نظر بکلینک بلکه از منظر E_A_T هم میتواند تاثیرگذار باشد. در مورد E_A_T در ویدئو بیشتر توضیح داده.
تمرین: سرچ کنید E_A_T in seoو نتایج سایتهای ahrefs ، semrush و moz را بخوانید.
تمرین: سرچ کنید Advance search twitter و در این قسمت با گزینههایی که میبینید و تنظیم میکنید میشه به پست-های مختلف دسترسی پیدا کنید.
لینکسازی در فیسبوک
در فیسبوک هم میتوانید موقع پست گذاشتن لینک موردنظرتان را بگذارید. و مثل بقیه شبکههای اجتماعی که توضیح دادیم اینجا هم لینکسازی کنید. توضیحات بیشتر را در ویدئو ببینید.
نکته: درمورد لینکسازی در فیسبوک و توییتر و ... اگر به گفته بعضی افراد این لینکسازی در سئو تاثیری نداشته باشد، ولی ورودیهایی که از این شبکهها میگیرید، هشتگهایی که در پستهای خود استفاده میکنید قطعا در E-A-T تاثیر دارد.
نکته: در بعضی از شبکههای اجتمای از جمله فیسبوک اگر برای لینکها https بگذاریم بیش از یک لینک قابلیت کلیک دارند. ولی اگر آدرس رو بدون https بگذاریم همون اولین لینکی که https دارد، فقط قابلیت کلیک خواهد داشت.
نکته: در بعضی شبکههای اجتماعی URL فارسی کار نمیکند و باید برای لینکسازی از کوتاهکنندهها استفاده کنیم ولی در برخی URL فارسی کار میکند.
لینکسازی در پینترست
در پینترست به هنگام پستگذاری بعد از جاگذاری عنوان و عکس و متن قسمتی با عنوان Add a destination link که اینجا میتوانید لینک مورد نظر را وارد کنید.
نکته: به هنگام لینکسازی دقت کنید که برای تایتل و متن کپشن و Alt text و ... از کلمات کلیدی لیست یک و دو که قبلا توضیح دادیم استفاده کنید.
لینکسازی در یوتیوب
اینجا هم کار پیچیدهای نداریم. چون مشابهش رو قبلا توضیح دادیم. ویدئو مورد نظر رو آپلود میکنیم. در توضیحات ویدئو میتوانیم لینک کامل بگذاریم که قابل لینک باشد، ولی انکرتکست را نمیتوانیم استفاده کنیم. توضیحات بیشتر را در ویدئو ببینید.
پس بقیه شبکههای اجتماعی چی:
best social media را سرچ کنید و به سایت
https://influencermarketinghub.com/social-media-sites
بروید. اینجا لیست سوشال مدیاها را میتوانید ببینید. اکانت بسازید و یوزر پسورد خود را بگیرید. ممکن است بعدها بعضیها جایگاه مهمی بگیرند، پس بهتر است اکانت خود را داشته باشید.
ما به لینکسازی در همین چند شبکه اجتماعی که گفتیم اکتفا میکنیم، و بقیه کار با خود شماست.
جمعبندی:
همانطور که قبلا گفتیم، الزاما فقط خود بکلینک موثر نیست، میتواند با ورود کاربر به سایت شما و experience که میگیرد تاثیر مثبت بر روی سئو بگذارد و یا از طریق آن E-A-T تحلیل شود. بنابراین لینکسازی در شبکههای اجتماعی را از چند منظر ببینید و فقط به خود لینک توجه نکنید، و ورودیهای سایت و E-A-T را مدنظر قرار بدهید.
تمرین:
یکی از ویدئوهای mydmc که بیشتر از بقیه ویدئوها مورد علاقه شما بوده را انتخاب کنید و با توصیفی در تمام شبکههای اجتماعی که عضو هستید، به آن ویدئو لینک دهید. برای لینکدهی هم از لینک کوتاهی که برای هر ویدئو قراردادهایم میتوانید استفاده کنید.
پرسش و پاسخ شرکتکنندگان دوره
پرسش یاسمن نجفی زاده
اگر بخواهیم سایتی که فیک هست یعنی یک لندینگ و شماره تماس داره و اون لندینگ به هیچ سایت اصلی لینک نمیشه رو به گوگل اعلام کنیم از چه سایتی می تونیم استفاده کنیم؟
خلاصه موضوعات ویدئو
آپارات
یکی از شبکههای اجتماعی که برای لینک سازی میتوان استفاده کرد آپارات Aparat است. آپارات امکان لینک دهی در پست را از دی ماه سال 1399 برای کاربران ایجاد کرد. لینکهای آپارات از نوع NoFollow و UGC است. نحوه لینک سازی در آپارات به صورت کامل در ویدیو آموزش داده شده است.
لینکدین
یکی دیگر از شبکههای اجتماعی که برای لینکسازی میتوان استفاده کرد لینکدین LinkedIn است. لینکهای لینکدین به صورت NoFollow است. محتوا در لینکدین تحت چهار قالب پست، ایونت Event، ویدیو Video و مقاله Article منتشر میشود. برخی از امکانات لینکدین در انتشار محتوا به شرح زیر است:
1. در انتشار محتوا در لینکدین قابلیت انتشار چند لینک در هر پست وجود دارد.
2. در انتشار عکس، امکان تگ Tag گذاری و قرار دادن Alt بر روی تصاویر وجود دارد.
3. در انتشار مقاله، قابلیت درج عکس، کپشن Caption، متن، لینک و لینک سازی با انکرتکست Anchor Text وجود دارد.
نحوه انتشار محتوا در لینکدین به صورت کامل در ویدیو آموزش داده شده است.
توییتر
یکی از شبکههای اجتماعی خوب برای لینک سازی توییتر Twitter است. لینکهایی که با استفاده از توییتر ساخته میشود دارای اهمیت بالایی است. برای بهتر شدن کیفیت لینکهای توییتر بهتر است هشتگهایی که در توییتر استفاده میشود با صفحاتی که به آنها لینک داده میشود ارتباط داشته باشند. از توییتر علاوه بر لینکسازی برای جلوگیری از کپی محتوا هم استفاده میشود. برای جلوگیری از کپی باید پس از انتشار محتوا در سایت، محتوا در توییتر هم منتشر شود تا در صورت کپی توسط دیگران از طریق سایت Lumen Database بتوانیم از محتوای کپی شده شکایت کنیم. استفاده از توییتر و لینکسازی در توییتر به صورت کامل در ویدیو توضیح داده شده است.
فیس بوک
فیس بوک شبکهی اجتماعی بسیار خوبی است که در خارج از ایران از مهمترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال است. فیس بوک دارای امکانات زیادی است که یکی از آنها قابلیت لینک سازی است. در پستهای منتشر شده در فیس بوک امکان درج لینک، عکس، تگ گذاری، ویدیو و مانند آن وجود دارد. نکتهای که در لینک سازی در فیس بوک باید رعایت شود درج لینک به صورت کامل و با http یا https است. نحوه استفاده از فیس بوک برای لینک سازی به صورت کامل در ویدیو شرح داده شده است
پینترست
پینترست Pinterest از شبکههای اجتماعی کم مخاطب در ایران است. اما بر خلاف تعداد، مخاطبین این شبکهی اجتماعی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. در پینترست قابلیت درج پست، عکس، Alt برای عکس و لینک وجود دارد. نکات لینک سازی و استفاده از این شبکه اجتماعی در ویدیو شرح داده شده است.
یوتیوب
یوتیوب YouTube شبکهای اجتماعی برای انتشار ویدیو است. در یوتیوب قابلیت لینک سازی وجود دارد اما امکان استفاده از انکرتکست Anchor Text وجود ندارد. مزیت استفاده از یوتیوب سرعت بسیار بالای کراول Crawl و ایندکس شدن صفحات است.