ما در بخشهای قبلی در مورد تکنیکهای مقاله نویسی با شما صحبت کردیم و چند مورد از این تکنیکها را به شما توضیح دادیم. در این قسمت 4 تکنیک دیگر را به شما توضیح خواهیم داد. این 4 تکنیک عبارتاند از:
1- غیرمنتظره بودن
با استفاده از این تکنیک یک شوک برای مخاطب ایجاد کرده و کاری میکنیم که ذهن او درگیر محتوا شود. در صورتی که این غیرمنتظره بودن در راستای پیام محوری محتوا باشد، بسیار قدرتمند عمل خواهد کرد؛ اما اگر این غافلگیری در راستای پیام محوری محتوا نباشد، ممکن است مانند یک چاقوی دو لبه عمل کرده و شاید به محتوا آسیب بزند.
2- ملموس بودن
ملموس بودن یعنی اینکه محتوا برای مخاطب قابل درک و لمس باشد. اگر مخاطب محتوا را درک نکند، وقت خود را برای خواندن آن تلف نخواهد کرد.
3-داستانی بودن
این تکنیک، یک تکنیک مفصل است که در بهصورت کامل در یک جلسه توضیح داده خواهد شد.
4- حذف کردن
گاهی وجود یا حذف یک کلمه، جمله، پاراگراف و حتی بخشی از مقاله تاثیری در روند موضوع نخواهد داشت؛ بنابراین بهتر است از اضافهگویی خودداری شود و این قسمتهای اضافه حذف شوند تا مخاطب از خواندن مقاله خسته نشود.
چگونه غیرمنتظره بنویسیم؟
همانطور که قبلا به آن اشاره شد، در صورتی که بتوانیم مخاطب را در راستای پیام محوری محتوا غافلگیر کنیم، او جذب محتوا شده و آن را پیگیری خواهد کرد. برای این کار روشهای مختلفی وجود دارد که عبارتاند از:
• ایجاد شکاف در دانش مخاطب
در این روش شرایطی را برای مخاطب ایجاد میکنیم که احساس کند در مورد چیزی اشتباه فکر میکند و یا مقاله اشتباه کرده است. بهعنوان مثال اگر به مخاطب بگوییم: «صعود به اورست در 2 ساعت» شکافی در دانش او ایجاد میشود و ذهن او پیگیر این موضوع خواهد بود.
• تغییر نگرش نسبت به موضوعی واحد
یکی دیگر از روشهای غیرمنتظره نویسی این است که از زاویه دیگر به یک موضوع واحد نگاه کنیم و مخاطب را مشتاق کنیم تا از زاویه دید ما نیز به موضوع توجه کند.
• ارائه مرحله به مرحله اطلاعات نهفته
از دیگر روشهای غیرمنتظره نویسی، ارائه اطلاعات نهفته به مخاطب است. این اطلاعات جذاب که مخاطب با آنها آشنا نبوده است، او را پیگیر محتوا خواهد کرد.
نکته:
ما میتوانیم این روشهای را به تنهایی و یا بهصورت ترکیبی در یک مقاله استفاده کنیم و مخاطب را با خود همراه کنیم.
چگونه محتوای ملموس بنویسیم؟
برای اینکه یک محتوا قابل لمس باشد، باید به موارد زیر توجه کرد.
1- استفاده از ضربالمثل
گاهی برای اینکه یک عبارت را برای مخاطب قابل درک کنیم، مجبورمیشویم که یک پاراگراف توضیح بنویسیم؛ اما در برخی موارد ضربالمثلها به کمک ما میآیند و ما میتوانیم از یک ضربالمثل که در میان مردم کاملا جا افتاده است، برای ملموسبودن مقاله خود استفاده کنیم.
2- ایجاد مقایسه ذهنی
گاهی برای توضیح دادن یک مسافت طولانی یا یک حجم وسیع، برای اینکه مخاطب بتواند این اندازه را درک کند، از مقایسه ذهنی استفاده میشود. بهعنوان مثال؛ برای نشان دادن فاصله بین ماه و زمین، میتوانید از مقایسه ذهنی استفاده کنید.
3- بومیسازی
یکی دیگر از روشهای ملموسکردن یک مقاله این است که برخی از واژهها را بومی کنیم؛ یعنی از کلماتی استفاده کنیم که برای همه مخاطبان ما قابل درک باشند.
4- نمادسازی
در این روش، چیزی را که وجود دارد؛ اما مخاطب ندیده و آشنایی ندارد، برای او نشان خواهیم داد. در این روش بااستفاده از نمادها مخاطب را با موضوع آشنا میکنیم.
نکته:
در ملموسکردن یک محتوا باید به فریب دانش توجه داشته باشید. گاهی ممکن است شما به یک موضوع یا گویش تسلط کافی داشته باشید و باتوجه به آگاهی خود، فکر کنید که همه مخاطبان شما نیز آگاهی کافی دارند؛ اما همیشه اینطور نیست؛ بنابراین نباید فریب دانش را بخورید. باید به شکلی موضوع را به مخاطب نشان دهید که او نیز با این موضوع آشنا شود.
خلاصه موضوعات ویدئو
تکنیکهای مقاله نویسی
برخی از تکنیکهای مقاله نویسی عبارت است از: 1. غیرمنتظره بودن 2. ملموس بودن 3. داستانی بودن 4. حذف کردن، هر یک از این تکنیکها به صورت کامل در ویدیو شرح داده شده است.
چگونه غیرمنتظره بنویسیم؟
یکی از روشهایی که با استفاده از آن میتوانیم غیرمنتظره بنویسیم؛ ایجاد شکاف در دانش مخاطب است. روش دیگر غیرمنتظره نویسی تغییر نگرش نسبت به موضوعی واحد است. غیر منتظره نویسی را میتوانیم با ارائه مرحله به مرحله اطلاعات نهفته هم انجام دهیم. در غیرمنتظره نویسی باید توجه داشته باشیم که غیرمنتظره نویسی باید در راستای پیامی باشد که میخواهیم به مخاطب منتقل کنیم. موضوع غیرمنتظره نویسی به صورت کامل در ویدیو شرح داده شده است.
چگونه محتوای ملموس بنویسیم؟
برای ملموسنویسی در محتوا میتوانیم از ضربالمثل، مقایسه ذهنی، بومیسازی و نمادسازی استفاده کنیم. نحوه ملموسنویسی به صورت کامل در ویدیو شرح داده شده است.