تکمیل پروفایل شخصی و آشنایی با شاخصهای SSI
در جلسۀ قبل در این مورد صحبت کردیم که پروفایل شخصی جایی است که محتوای متنی شخصی خود را داریم و میتوانیم برند شخصی خود را با کمک آن بسازیم. در ادامه، در مورد شاخصهای SSI و All Star صحبت کردیم و گفتیم هرچقدر برندینگ شخصی شما بهتر باشد SSI بالاتر دارید و هرچقدر صفحۀ شما کاملتر باشد تبدیل به All Star میشوید. راجع به چند مورد از آیتمهای آلاستار در جلسۀ قبل گفتیم، و حالا به سراغ آیتمهای بعدی میرویم.
ادامه معرفی آیتمهای All Star شدن
About/Summary
در صفحۀ شخصی لینکدین، شما بخشی به اسم About را خواهید دید. در صفحههایی که جدیدا ساخته میشوند، این بخش دیده نمیشود. برای فعال کردن آن باید اقدام کنید. به این منظور در قسمت بالای صفحه و زیر عکس پروفایل و نام، روی گزینۀ Add profile section کلیک کنید. در پنجرهای که باز شده، روی گزینۀ Core کلید کنید. در این بخش شما میتوانید گزینۀ Add about یا Add summary را مشاهده کنید. روی آن کلیک کنید تا به صفحۀ شما اضافه شود.
این About در واقع مطالبی را در مورد شما نشان میدهد. در این بخش میتوانید در مورد مهارتها و تخصصهای خود بگویید. در این بخش باید جملهبندی داشته باشید و خیلی دقیق در مورد خودتان و هدف از بودن در لینکدین بگویید. این بخش مهمی است و باید برای آن وقت بگذارید.
نکتهای که باید توجه داشته باشید این است که زمان آپدیت این صفحه را بدانید. در بخش هدلاین از کلمههای کلیدی که نشاندهندۀ تخصص شماست استفاده میکنید. اما در بخش About باید سخنوری کنید. بنویسید که:
• چه کسی هستید؟
• چه میکنید؟
• چرا فعالیت شما مهم است؟
• توانمندی شما چیست؟
• چه مشکلی از مشتری خود را میتوانید رفع کنید؟
با افزایش سن، تخصص شما تغییر میکند. با افزایش این تخصصها شما میتوانید در بازههای زمانی مختلف، بخش هدلاین خود را آپدیت کنید. اما بخش About که شما از پیشینۀ خود شروع کرده و به چشمانداز اشاره میکنید، تقریبا ثابت است. پس نیازی به آپدیت مرتب ندارد. در این بخش باید وقت بگذارید و یک محتوای ارزشمند بسازید چون خوب نیست هر روز آن را تغییر دهید. مشتری با توجه به این بخش میتواند تبدیل به مشتری دائمی شما شود.
Skills
در قسمت پایین باکس About، قسمتی با عنوان Skills قرار دارد که شما میتوانید تا 5 مهارت را از این قسمت به صفحۀ خود اضافه کنید. وقتی این 5 مهارت را انتخاب میکنید، در یک باکس مشخص میشوند. این باکس بسیار مهمی است. شما باید تخصصهایی را ذکر کنید که گویای توانمندیها، نقاط قوت، تخصصها و اعتباربخشی شما باشند.
پروفایلها با اسکیل 27 بار بیشتر در جستوجوها نمایش داده میشوند و 17 بار بیشتر دیده میشوند. در ورژن جدید لینکدین میتوانید تا 100 مهارت برای خود اضافه کنید. نکته اینجاست که فقط تعداد مهارتهای شما کافی نیست. لازم است که ببینیم چند نفر گواهی میکنند که شما این تخصصها را دارید. هرچقدر تعداد آدمهایی که شما را تایید (Endorse) میکنند بیشتر باشد، برای شما امتیاز بهتری خواهد داشت.
سوال این است که ما میتوانیم هرکسی را Endorse کنیم؟
لازم نیست شما حتما با کسی کار کرده باشید تا بخواهید او را ایندورس کنید. شما میگویید که ممکن است من با این آدم کار نکرده باشم اما میبینم و میدانم که این فرد، فلان تخصص را دارد. ایندورس کردن به مفهوم این نیست که شما مشتری آن آدم هستید، بهمعنای تایید صداقت آن فرد است. ما میتوانید هر آدمی را ایندورس کنید و هرکسی هم میتواند شما را ایندورس کند. این کار باعث میشود که SSI شما بالا برود. میتوانید از آدمها بخواهید که شما را ایندورس کنند.
برای ایندورس کردن افراد، باید وارد صفحۀ آنها شوید. در قسمت Skill، واژۀ Endorse را میبینید و میتوانید روی آن کلیک کنید. بعضی از پیجها کلید Endorse را ندارند. دلیل این موضوع این است که شما با این افراد Connection ندارید. در این مورد بیشتر خواهیم گفت. پس ابتدا باید با فرد کانکشن داشته باشید، تا بتوانید ایندورس کنید.
Current Position
اگر این بخش را در صفحۀ خود نمیبینید، از همان قسمت Add profile section این بخش را اضافه کنید. در صفحۀ شخصی خود، کمی که اسکرول کنید به بخش Experience میرسید. روی گزینۀ + در گوشۀ سمت راست کلیک کنید و گزینۀ Add position را انتخاب کنید. در این بخش میتوانید پوزیشنهایی را که داشتهاید یا دارید، انتخاب کنید. در این قسمت میتوانید نوع همکاری با شرکتهای مختلف را نیز انتخاب کنید. نباید اطلاعات نادرست در مورد تجربههای خود بنویسید چون ممکن است باعث بستهشدن پیج شما شود.
Education
در این بخش در مورد تحصیلات خود بنویسید. میتوانید تمامی دورههای مجازی یا دورههای کوتاهمدتی که گذراندهاید را هم بنویسید. اگر ببینید پیجی اطلاعات دروغ در مورد تحصیلات یا تجربههای خود قرار داده، به لینکدین گزارش دهید.
اگر ادعا میکنید که در جایی تحصیل کردهاید یا تجربۀ کاری دارید، میتوانید در قسمت Add media در انتهای هر کدام از بخشهای Experience، عکسهایی از این تجربیات خود را وارد کنید. این عکسها، بهصورت مستند نشان میدهند که شما چه تجربیاتی دارید و آدمها نیز با دیدن این عکسها، صفحۀ شما را بیشتر ببینند و بیشتر در صفحۀ شما میمانند.
با این کارها، صفحۀ شخصی ما All Star میشود. به جز اینها میتوانید روی آیتمهای دیگری برای حرفهای کردن صفحۀ خود، کار کنید.
هرچقدر بتوانید مطالبی در پروفایل خود داشته باشید که افراد بتوانند مدت زمان بیشتری در صفحۀ شما اسکرول کنند، احتمال ماندگاری آنها در صفحۀ شما بیشتر است. چطور این مطالب را اضافه کنیم؟
Recommendation
در ادامۀ اسکیلهای شما، آیتمی به نام Recommendation وجود دارد. ریکامندیشن یا توصیهنامه، آیتمی است که شما میتوانید به کسی بدهید یا کسی به شما بدهد. Recommendation این جزئیات را دارد:
• تنها جایی است که شما از خودتان چیزی نمینویسید و دیگران برای شما خواهند نوشت.
• برای دریافت توصیهنامه باید از دیگران درخواست کنید. ولی از کسانی که برایشان کمتر از 6 ماه کار نکردهاید چنین درخواستی نکنید.
• اگرچه نظرات مدیران مستقیم بسیار مثمر ثمر است، اما دریافت توصیهنامه از افراد عادی نتایج موثرتری به بار میآورد.
• توصیهنامه، ارزش شما در مقابل مشتریان بالقوه افزایش میدهد.
پشت تمام اکانتهایی که برای شما توصیهنامه مینویسند یک اکانت وجود دارد و این افراد خودشان خواستهاند که آن را بنویسند. وقتی میخواهید برای کسی توصیهنامه بنویسید، باید وارد صفحۀ او شده و روی کلید More بزنید. این افراد باید در کانکشنهای شما باشند. در این قسمت شما دو گزینۀ Recommendation و Request a recommendation را میبینید.
روی اولی که کلیک کنید، میتوانید در آنجا نظر خود را بنویسید. وقتی روی دومی کلیک کنید، میتوانید از فرد بخواهید که برای شما ریکامندیشن بنویسد. در این صورت یک پیام برای فرد ارسال میشود که در آن به او اعلام میشود که شما از او توصیهنامه خواستهاید. اگر کسی توصیهنامهای برای شما نوشت که آن را دوست نداشتید، میتوانید روی سه نقطۀ کنار پیام او کلیک کرده و در آنجا از گزینۀ Revise از فرد بخواهید که توصیهنامه را ویرایش کند.
هر چقدر بتوانید ریکامندیشن بیشتری دریافت کنید، اعتبار شما بیشتر خواهد شد.
دستاوردها
بهجز توصیهنامه، شما میتوانید آیتمهای دیگری را هم به پروفایل شخصی خود اضافه کنید. گزینههایی مانند:
• Volunteer Experience تجربه داوطلبانه
• Publication انتشارات
• Patents ثبت اختراعات
• Projects پروژهها
• Honors & Awards افتخارات و جوایز
• Test scores نمرات آزمونها
• Languages زبانها
• Organizations انجمنها، اتحادیهها، نظامهای صنفی
• Causes علل
برای اضافه کردن این آیتمها بهعنوان دستاورد، باید در صفحۀ شخصی، وارد بخش Add profile section شده و در این قسمت روی گزینۀ Additional کلیک کرده و این آیتمها را اضافه کنید.
به جز اینها آیتمهای دیگری هم هستند که شما میتوانید به صفحۀ شخصی خود اضافه کنید که در جلسات بعدی، در مورد آنها بیشتر خواهیم گفت. ایجاد پروفایل حرفهای، اولین قدم حرفهای شما در لینکدین است. بعد از آن باید قدمهای دیگری بردارید تا به درآمدزایی از لینکدین برسید.