ابزارهای متعلق به ما : بازاریابی پیامکی
در این جلسه بازهم از ابزارهای متعلق به ما میگوییم.
اکنون قصد داریم درباره یکی از ابزارهای متعلق به ما صحبت کنیم. ابزاری که با توجه به تعریف ابزارهای متعلق به ما، کنترل کاملی را درباره اینکه چه محتوایی را در چه زمانی و به چه مخاطبی ارسال کنیم، دارد. ابزار مورد بحث ما در این جلسه، پیامک یا اساماس مارکتینگ (sms marketing) است.
تعریف پیامک:
با یک تعریف خودمانی، شامل مجموعهای از کاراکترهاست که از یک تلفن همراه به یک دستگاه تلفن همراه دیگر ارسال میشود.
چرا یک ابزار مارکتینگی محسوب میشود؟
چون قابلیت آن را دارد که آگاهی از برند ایجاد کند. ما میتوانیم همزمان به صد هزار نفر پیام ارسال کنیم.
2 نوع پیامک داریم:
1- Transactional: عملیاتی
2- SMS Marketing: پیامکهای بازاریابی
وقتی تقاضا برای ارسال SMS در حوزه تبلیغات زیاد شد، برخی از شرکتها شروع به ساخت دستگاههایی مثل فلش (دانگل) برای ارسال پیامک کردند. روش کار این دستگاهها به این صورت بود که داخلشان یک سیمکارت قرار میگرفت و فلش وصل میشد به کامپیوتر و بعد از طریق نرمافزار اطلاعات را اضافه میکردیم، در ادامه یکییکی اساماسها ارسال میشد.
از معایب این روش میتوان به سوءاستفاده دیگران اشاره کرد و یا پیامکهای گروهیای که اغلب برای کلاهبرداری استفاده میشوند.
* در چه شرایطی SMS میتواند ابزار مناسبی برای بازاریابی دیجیتال باشد؟
پرسش و پاسخ شرکتکنندگان دوره
میلاد
مثالهایی برای نحوه صحیح استفاده از اس ام اس در جهت اهداف بازاریابی بفرمایید.مثلا. کالای ناموجود را به محض موجود شدن به مشتری که از قبل درخواست کرده اطلاع دهیم.دیگر چه مواردی قابل پیاده سازی است؟
محمد نظری
کسبوکاری که کارش مشاوره هست چگونه میتونه از پیامک برای ریتارگتینگ و افزایش فروش استفاده کند.محتوای آموزشی و دوره و فلان نداریم فقط افرادی که مشکلی براشون پیش میاد از طریق سرویس مشاوره تلفنی با متخصصین صحبت میکنند.آیا اگه به اون فرد پیامک بدیم اسپم محسوب نمیشیم چون احتمال داره دیگه نیاز به مشاوره توی اون زمینه نیاز نداشته باشه و مشکلش رفع شده
محمد زمان عابدیان
از 2 شرط ارسال پیامک بازاریابی {مجوز دسترسی از سمت مخاطب و سگمنت شده بودن}؛ تنها شرط دوم رو دارم. اما گمان میکردم با داشتن همین یک شرط، مخاطبانم که اهالی حوزه یک کسب و کار مشخص هستن نظرشون جلب بشه و راضی باشن. اما با فرمایشات شما در ویدئوی هفته ششم مردد شدم. چه عللی داره که شرط اول اینقدر مهمه که حتی اگر جامعه هدف درست انتخاب شده باشه و براورد بشه که نظر اکثرشون جلب هم بشه(فرض)، از استفاده از پیامک های بازاریابی به عنوان ابزار در اینجا باید اجتناب کنیم؟ بعلاوه راه کم هزینهی دیگری هم به نظرم نمیرسه جهت اطلاع رسانی به یک جامعه ی کسب و کاری مشخص 2000 نفری , البته شاید بازاریابی چریکی که در ویدئوی هفته اول فرمودید اینجا بکار بیاد.
مهدی گل محمدی
مشکلی که من تو کسب و کارمون دارم نمیدونم به چه شکل میشه که بعد از ارسال سفارشات کد رهگیری به صورت اتوماتیک برای سفارش دهنده فرستاده بشه.آیا افزونه ای داره که به سامانه پست وصل بشه؟ چون ما الان به صورت دستی ارسال میکنیم و خیلی وقت گیره
حسین جعفری
استاد من ي سايت راه اندازي كردم و دارم باكلاس ميام جلو . به نظر شما الان سيستم پيامك رو روي سايت نصب كنم يا اخر سر با تعيين استراتژي لازم شروع به نصب بكنم؟
پرسش سید مرتضی قائم مقامی
شما در مورد اجازه گرفتن از مشتری در زمان ارسال پیامک تاکید زیادی کردید و الان یک سوال برای من پیش آمده که ارسال پیامک انبوه که در پنل های پیامک بر اساس گروه شغلی ارائه می شود، به طور مثال به 5,000 نفر پیامک بزنیم و فقط یک نفر بخواهد از نظر قانونی پیگیر این موضوع بشه که چرا به اون فرد پیامک زده شده است، آیا اون فرد میتونه از ما شکایت کنه؟ البته فکر کنم پیامک های انبوه فقط به سیم کارت های افرادی ارسال خواهد شد که پیامک تبلیغاتی روی سیم کارت شون غیرفعال نکرده اند، پس ارسال پیامک به این افراد از نظر قانونی مشکلی برای ما به وجود نمی آورد؟
پرسش صدرا ترابی
در جواب اقای محمدیان و در خواست شما، WPCargo Track & trace plugin
پرسش صدرا ترابی
آیا فرستادن پیامک به فرد مصرف کننده و شخص حقیقی ممنوع است، یا درباره شخصیت های حقوقی هم ممنوع هست؟ مثلا به تلفن های موبایل اعلام شده شرکت ها؟
در ضمن اگر یه صاحب شرکت تلفن شخصی خودش رو برای آگهی شرکت بذاره، تصور من این هست که اگر مورد بالا مجاز باشه، ما هم میتونیم اس ام اس بفرستیم.
این دقت در متن قانون رو لازم داره که من دسترسی ندارم.
نظرتون چی هست؟
پرسش صادق رحیمی
من به تعدادی از مشتریانم (پزشکان) پیامگ فرستادم. از ۶۰۰ تا پیامکی که ارسال کردم، فقط ۷۰ نفر روی لینک کردند. داخل پیامک از اسم طرف و تخصصی که داشته استفاده کردم. پیامک هدفمند بوده و این اطلاعات رو هم خودشون در اختیارمون قرار دادن ولی نرخ کلیک کاربران روی لینک کم بوده؟
میانگین نرخ کلیک روی لینک چقدره؟
پرسش محسن آزاد
یه مشکل بزرگی که در هنگام دریافت پیامک تبلیغاتی افراد باهاش مواجه میشن و میشیم این هست که ارسال هدفمند نیست که اتفاقا اگر بتونیم اونارو هدفمند تر کنیم شاید نه تنها آزاردهنده نباشه بلکه میتونه مفید هم باشه مثلا شما خودتون رو صاحب یک خودرو در نظر بگیرید و من که فروشنده قطعه خودرو هستم از طریق دیتابیسی که در اختیار دارم و دانستن محاسبه عمر مفید تسمه تایم خودروی شما میدونم که مثلا خودروی شما بعد از 40 هزار کیلومتر نیاز به تعویض تسمه تایم داره و من چند ماه زودتر از موعد تعویض به شما یه پیامک میدم که صاحب محترم خودوری فلان عمر مفید تسمه تایم خودروی شما رو به پایان است در صورتی که تا الان نسبت به تعویض اقدام نکردید برای جلوگیری از خسارات احتمالی و خرید تسمه تایم خودروی خود با کلیک به لینک میتوانید این کالا رو از من بخرید.در پایان هم یه گزینه ایی باشه در صورتی که نیاز به این گونه پیامکها ندارید ضمن عذرخواهی عدد فلان رو بفرستید تا دیگه مزاحم نشیم.//بیزحمت نظرتون رو بفرمایید ممنون
خلاصه موضوعات ویدئو
انواع ابزار دیجیتال از نظر میزان کنترل
1- ابزارهای متعلق به ما 2- ابزارهای تحت کنترل ما 3- ابزارهای تحت تاثیر ما 4- ابزارهای دور از دسترس ما(ابزارهای در اختیار دشمن)
مفهوم ابزارهای متعلق به ما
ابزارهایی که کنترل کامل آنها در مورد نوع محتوا، زمان انتشار محتوا و نوع مخاطب در دست ما است.
نحوه ارسال پیامک تبلیغاتیهای اولیه
در ابتدای ورود پیامک تبلیغاتی به بازار مارکتینگ، روند ارسال به شکل امروزی نبود و برای ارسال پیامکهای انبوه نیاز به یک سخت افزار مانند دانگل وجود داشت. پس از قرار گرفتن یک سیمکارت در این قطعه و اتصال آن به رایانه، نرم افزار مربوط به آن نصب و امکان ارسال پیامک فراهم میشد. در نسخههای بعدی تعداد سیمکارتها به 8 عدد افزایش یافت و 30هزار پیامک ارسال میشد. پس از آن روش ارسال پیامکهای انبوه تغییر کرد و شکل امروزی را به خود گرفت.
وس چیست؟
وس یا خدمات ارزش افزوده Value-added service ، خدماتی است که از طریق مخابرات برای ارسال انبوه پیامک ارائه شد.
وب سرویس پیامکی
وب سرویسهای پیامکی خدماتی برای فروشگاههای اینترنتی و یا وبسایتها به منظور ارسال پیامک، پس از خرید و مانند آن هستند. از مهمترین ویژگیهای وب سرویس، میتوان ارسال پیامکهای شخصی سازی شده را نام برد.
خطوط پیامک خدماتی
پس از ارسال حجم انبوهی از پیامهای تبلیغاتی، افراد زیادی تمایل به لغو آنها داشتند اما قطع این پیامها منجر به عدم ارسال پیامکهای مهم مانند بانک هم میشد. خطوط خدماتی برای ارسال پیامکهای غیر تبلیغاتی بهوجود آمدند. این پیامکها تنها برای مشتریان یک کسب و کار و به منظور ارائه اطلاعات ارسال میشود. ارائه این خطوط به صاحبان کسب و کار با جواز کسب، تعهدنامه و چک تضمین امکانپذیر است.
فیشینگ چیست؟
رمزگیری یا فیشینگ Phishing یکی از مهمترین مشکلات پیش آمده در ارسال پیامکهای تبلیغاتی بود. برخی سودجویان و کلاهبرداران با ارسال یک لینک در پیامکها به منظور خرید و یا پرداخت مبلغی جزیی، افراد را به سمت درگاههای بانکی ساختگی هدایت کرده و پس از ورود اطلاعات بانکی و سرقت آن، اقدام به برداشتن وجه از حساب آنها میکردند. پس از افزایش این مسئله ارسال لینک در پیامکهای تبلیغاتی ممنوع شد.
انواع پیامک
1-پیامکهای عملیاتی 2-پیامکهای بازاریابی
پیامکهای عملیاتی
پیامکهای عملیاتی Transactional نوعی از پیامک هستند که در پاسخ به یک عملیات خاص ارسال میشوند. پیامکهای فراموشی رمز عبور، عضویت، برداشت پول و مانند آن از این نوع پیامک هستند.